Velkommen!

Hei kjære besøkende!
Dette er en blog om det å leve med ME,
om et optimalt kosthold for voksne og barn,
om barneoppdragelse og en del tanker om
aktuelle saker i media for eksempel :-)
Jeg skriver for å hjelpe og inspirere - MEN:
Noen av innleggene mine kan kanskje gjøre deg sint, eller lei deg, men her er det bare lov å kommentere med respekt og medmenneskelighet.
Velkommen!

Oppskrifter

FLYTENDE SJOKOLADEMUFFINS! Nam Nam!!

250 gram meierismør
275 gram 86% mørk sjokolade
5 eggeplommer
5 hele egg
100 gram sukrin (sukkerlkohol, ingen effekt på blodsukker).
Smelt smør i bolle, vannbad! Bruk en bolle som er litt større enn kjelen. Fyll kjelen 1/4 full med vann- eller la vannet rekke opp til litt over bunnen av bollen!
Ha i sjokolade i småbiter. Smelt sammen.
I en kjøkkenmaskin/ mixer har du eggene, eggeplommer og sukrin. Kjør sammen til det blir lysere i fargen.
Hell sjokoladesmørmix i en plastbolle, bruk slikkepott eller slikk skjeen;-)
Tilsett eggemixen i bollen. Watch this stuff magically get thicker! :-D
PS: jeg steker ikke lenger dette; men serverer som set er, evt m litt bær til og vaniljesaus!! Magisk!!
Skal du steke det i muffinsformer så tilsetter
Du 1 dl fint speltmel til eggene, i kjøkkenmskinen.
Fyll store amerikanske muffinsformer halvfulle, stek på 220 grader i 3, 4 minutter.
Har du røre til over setter du det i kjøleskapet og mauler etter behov;-)
Enjoy!!
(ps: dette er lavkarbo på sitt nydeligste) ;-)) goood klem!!

Vafler:

3 dl (ett beger) seterrømme

4 egg

2 ts bakepulver

5-6 ts Johannesbrødkjernemel (fås kjøpt på helsekosten)

1 ts kardemomme

1 ss Sukrin

100 gram smeltet smør

Visp sammen. Stekes i smør. Mmmmm!


NYDELIG SMØRSAUS MED GROV SENNUP & EGG
(TIl Laks ELLER ANNET KJØTT)
for 4 voksne personer

Kok 4 egg -medium til hard-kokt.
Best med myk plomme!
500 gram meierismør, smelt på lav varme
tilsett 4 til 5 spiseskjeer med Grov Sennup (fra Idun)

Skrell og skjær opp eggene i terninger
Det er sausen - Enkelt og greit :-)

Stek laksestykker i en grillstekepanne.
Ved siden av skjærer du avlange gulerotbiter, squash, og paprika som du steker i en grillstekpanne også.

Voila! server og nyt!

TYRKISKE KJØTTBOLLER
(jeg bruker kyllingkjøttdeig som variasjon)

500 gr kjøttdeig
1 stk egg
1/2-1 ts hvitløkspulver eller 1-2 fedd hvitløk
1 ts salt
1 ts grovmalt pepper
1 ts malt koriander
1 ts estragon
2 ss sitronsaft
1/4 Arla fetaost, smuldret (grønn pakke)
1/2 rødløk, hakket
tabascosaus etter smak

Du kan variare smaken med å tilsette basilikum, oregano, peppermynte eller provencekrydder mv. etter smak. Jeg brukte baislikum og provencekrydder i tillegg.

Bland alt sammen godt med hendene, og form små kjøttboller med fuktige hender som du bruner og steker i en varm panne med smør til de er gjennomstekte.

Alternativt kan du steke dem i stekeovnen, om du foretrekker det.

Serveres med rømme og salsa, samt evt en liten salat med dressing, om du ønsker det...

Du kan også lage en Lavkarbo Tzaiziki ved å bruke rømme istedet for yoghurt naturell... skulle også passe godt til de tyrkiske kjøttbollene. Det skal jeg iallefall lage neste gang.

Sidevisninger