Velkommen!

Hei kjære besøkende!
Dette er en blog om det å leve med ME,
om et optimalt kosthold for voksne og barn,
om barneoppdragelse og en del tanker om
aktuelle saker i media for eksempel :-)
Jeg skriver for å hjelpe og inspirere - MEN:
Noen av innleggene mine kan kanskje gjøre deg sint, eller lei deg, men her er det bare lov å kommentere med respekt og medmenneskelighet.
Velkommen!

onsdag 18. mai 2011

Lavkarbo i Praksis!

Du kutter ut HELT: korn, pasta, ris, poteter, mel, juice. Du spiser: kjøtt, fugl, fisk, skalldyr, egg, ost (unntatt brunost og prim), smør og oljer. Av karbo spiser du: grønnsaker, nøtter, frø, bær, melkeprodukter (uten tilsatt sukker). En frukt om dagen, litt belgfrukter(linser og bønner) er karbohydratrikt og bør begrenses til en frukt/dag, en håndfull belgfrukter. Hvorfor? Har du ekstra kilo, er trett og uopplagt, diabetes, hjerte/karsykdommer, ME, høyt blodtrykk, for mye dårlig kolesterol, kroniske betennelser etc, vil du bli kvitt dette/ eller redusere symptomene til nesten ubetydelige. Humøret blir stabilt også. Eksem blir borte. Og jeg? Vel... mindre kroppsfett til tross for mye god mat! Bedre humør! Stabilt humør! MEr energi og våkner mer uthvilt om morgenen! Ikke trett på ettermiddagen lenger! I tillegg tar jeg en Herbalife shake til frokost og tidlig ettermiddag/ eller til kvelds. Jeg har fått en nytt liv! Og blitt en MYE bedre mor og kjæreste!



Det ER lett å gå over til dette kostholdet: tenk deg litt Oliven, cheddarost, roastbiff og Valnøtter til kveldssnacks!

ELler omelett med friske grønnsaker til frokost!

Middag? Prøv å smelte smør, tilsette Grov Sennup (fra Idun), samt oppskåret, kokt egg! Det er sausen. Stek laksestykker i en grillstekepanne! VEd siden av skjærer du avlange gulerotbiter, squash, og paprika som du steker i en grillstekpanne også.

SUpergode Kjøttboller!

Prøv denne oppskriften (tatt fra http://lavkarbo.blogg.no/)

500 gr kjøttdeig
1 stk egg
1/2-1 ts hvitløkspulver eller 1-2 fedd hvitløk
1 ts salt
1 ts grovmalt pepper
1 ts malt koriander
1 ts estragon
2 ss sitronsaft
1/4 Arla fetaost, smuldret (grønn pakke)
1/2 rødløk, hakket
tabascosaus etter smak

Du kan variare smaken med å tilsette basilikum, oregano, peppermynte eller provencekrydder mv. etter smak. Jeg brukte baislikum og provencekrydder i tillegg.

Bland alt sammen godt med hendene, og form små kjøttboller med fuktige hender som du bruner og steker i en varm panne med smør til de er gjennomstekte.

Alternativt kan du steke dem i stekeovnen, om du foretrekker det.

Serveres med rømme og salsa, samt evt en liten salat med dressing, om du ønsker det...

Du kan også lage en Lavkarbo Tzaiziki ved å bruke rømme istedet for yoghurt naturell... skulle også passe godt til de tyrkiske kjøttbollene. Det skal jeg iallefall lage neste gang.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne inn din kommentar her :)

Sidevisninger